:: 講台討論區 ::

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4165|回復: 6

2012-12-28 流料ROY @Talkonly

流料Roy will return for the end-of-2012 Talkonly tonight, stay tuned.
今次講咩先,講鬼、講女、定講耶穌?
今次講咩先,講鬼、講女、定講耶穌?
kguy 發表於 2012-12-28 12:39

much more than all of the above combined,  
and here's something for a point of reference:

"記得我係星期五talkonly最後一集講到, 我會係五十歲後打算做傳道人, 而當晚就係我第一次真真正正係網絡上傳福音, 點都佑唔到原來神真係要用一個人既時候, 佢就會出手, 而神點樣去對我出手, 係呢道我暫時唔可以講, 因為係關於我一位好朋友, 就係因為呢位好朋友使到我第三次決志信主而又改變我同神關係既人, 我係中間經過好多好多既試煉, 使到從前只係得閒先信, 有時間先返教會既我, 重新投入主既懷抱, 而且信心比起以前更加堅決百倍, 感謝主! 我知道祢要我遇上她是有祢的原因, 我知道祢要跟我係今日立約, 即是赦免我之前既罪! 我亦明白到主祢比我種種既試煉係為我去學習日後既成長所恩賜, 我會好好記住, 從今日起我會交托於祢, 我會向傳道人出發! 阿門!"    Posted by 流料ROY Oct 3 2011.
much more than all of the above combined,  
and here's something for a point of reference:

"記得我係星期五talkonly最後一集講到, 我會係五十歲後打算做傳道人, 而當晚就係我第一次真真正正係網絡上傳福音, ...
ifg 發表於 2012-12-29 10:32

e家可能會做魔鬼傳道人
聽咗依位叫流料ROY人兄自述,聽到一半以經無耐性再聽落去,總覺得佢人生根本係無一個踏踏實實既目標,就好似一個係海度浮沉緊既人,見到嘜野飄過黎就揸住嘜野咁,而且,最幣係依分鐘想咁,下分鐘又轉咗,正如亞摩西上西乃山,下面班友仔見摩西遲遲都未返,索性唔好再信耶和華,拜番金牛算啦果種。
老老柒柒,流料ROY唔再依賴耶能,其實係件好事。主持都算係流料啲friend,反而幫返宗教兜返,即係踢返流料落火坑。

我明要照顧某類聽眾嘅感受,但係對流料好殘忍
有主持人已經係早前節目中踢爆佢返教會為溝女,溝緊嗰陣就誇口要做傅道人,溝唔到條女就話對上帝信心動搖,呢個世界太多岳不群之流。